ГОДИШЕН ХОРОСКОП ЗА 2017 ГОДИНА

ГОДИШЕН ХОРОСКОП ЗА 2017 ГОДИНА!
ГОДИШЕН ХОРОСКОП ЗА 2017 ГОДИНА!
ОВЕН - Годишен хороскоп за 2017, ТЕЛЕЦ - Годишен хороскоп за 2017, БЛИЗНАЦИ - Годишен хороскоп за 2017, РАК - Годишен хороскоп за 2017, ЛЪВ - Годишен хороскоп за 2017, ДЕВА - Годишен хороскоп за 2017, ВЕЗНИ - Годишен хороскоп за 2017, СКОРПИОН - Годишен хороскоп за 2017, СТРЕЛЕЦ - Годишен хороскоп за 2017, КОЗИРОГ - Годишен хороскоп за 2017, ВОДОЛЕЙ - Годишен хороскоп за 2017, РИБИ - Годишен хороскоп за 2017!

През 2016 година градивният Марс ни посочи пътя, по който можехме да се докажем като мислещи хора, да изявим знанията и уменията си и да се утвърдим като същества, заслужаващи живота си. Мнозина обаче предпочетоха да бъдат слуги на разрушителния Марс - носител на скрит гняв и агресия, избликващи в неочаквани моменти, водещи до физическо насилие, убийства, катастрофи, разпалване на нови войни заради привидно незначителна междуличностна или междуетническа разправа, възбудила към мъст големи човешки маси. Смъртта присъстваше в домовете ни и изпълваше нашите дни и нощи. През годината на мощната планета на войната бяхме свидетели на военни действия, граждански вълнения и разпалването на нови войни, подтиквани от крайната фаза на кармичната разплата, започнала в годината на Сатурн, защото бяхме длъжни да я завършим, но повлияна от Марс, тя бе осъществена с агресия и много смърт. За съжаление разплатата продължава, защото наслоената Злоба и желание за Мъст дори и без причина трудно могат да бъдат измити от душите на примитивните хорица, за които съществува само техният малък свят, изпълнен с егоистичните им копнежи и невъзможни мечти за власт и богатство. И все пак се вижда светлина в тунела на Мрака и Злото - Слънцето изгрява, топли и възражда.
Любовен Хороскоп за 2017 - КИТАЙСКИ ХОРОСКОП 2017 - ИЗТОЧЕН ХОРОСКОП 2017 - ХОРОСКОП НА ЗОДИИТЕ В ГОДИНАТА НА ПЕТЕЛА 2017

Овен - Годишен хороскоп 2017 година
Вашата 2017 година ще преминава през възход, промени, но и застой не защото вие го искате, а заради преумората и напрежението, съпътстващо промените. Стремите се към хармония в отношенията, но дали ще я постигнете, зависи от волята ви да не проявявате агресия и да не налагате, мнението си по типичния за вас гласовит и напорист начин. Ако сте умерени, тактични и планирате времето си така, че да не се пренапрягате с непосилни задачи, със сигурност ще сте сред печелившите. От януари до март звездите ви помагат да работите усилно, да печелите добре, да градите професионална кариера, дори и да създадете печеливши задгранични партньорства. През март и април, когато Слънцето е във вашия знак, забравете привързаността, за да не се окажете финансово затруднени през април, защото сте похарчили неразумно спечеленото през март. Ще пътувате, ще се радвате на промени, някои неочаквани, но и на не малко разочарования от „верни“ приятели. Положителното е, че ще съумеете да извлечете поука от грешките си, което ще ви направи непоклатими, ако си наложите търпение и такт при срещи и разговори, особено през април и декември. В периода септември-ноември отново имате шанс да печелите завидно. Рискованите начинания през юли ви обещават провал и загуби. През декември начинанията са забранени. Заредени със сили, дейни и упорити, преодолявате трудностите с лекота. Не Винаги ще сполучвате с опитите да промените мисленето на хората, според Вас, към по-добро. Ще си спестите нерви, ако не се опитвате да насилвате този или онзи да приеме вашето верую и вашата житейски философия. Не бива да допускате намеса в личния си живот нито от хората от вашето най-близко обкръжение, нито от страна на малко познати хора, защото той е ваша строго пазена територия. Не сте молили никого за помощ. Съветвам ви да не правите непоискано добро. Само от вас зависи да посрещнете спокойни и уверени в себе си Новата 2018 година.

РАБОТА: Използвайте първите три месеца на 2017-а, за да стабилизирате постигнатото през предходната година, да направите професионални промени, да смените, ако имате желание, вашата работа и да заработите достатъчно за финансовата си сигурност. През следващите месеци не прахосвайте спечеленото. Очакват ви трудности през юли, когато са забранени инвестициите. Нови добри възможности ще имате през есента, за които е необходимо да имате собствени средства. През август е време да пътувате и да създадете задгранични! партньорства или да разширите бизнеса си и зад граница. Забравете привързаността и импулсивните решения през април и май, а през юни внимавайте при запознанства с привидно интересни хора, които обаче не са добронамерени и целят да ви използват. Бъдете уверени в способностите си, заредете се с прозорливост и предпазливо, дори и с доза мнителност приемайте новите предложения. Не Пропускайте да се съобразите с ретроградното движение на Меркурий, когато не бива да подписвате договори и да инвестирате, да сменяте работата си или да се обвързвате в съдружие. Ако няма как да отложите подписа си, задължително си оставете вратичка, за да преподпишете в подходящ месец и ден и да избегнете провалите, въпреки че може да не са по ваша вина.

ЗДРАВЕ: Здравето ви като цяло обещава да е стабилно. През март, април, юни, юли и декември сте застрашени от нервно напрежение и травми не само на главата, а и на костите и ставите. Ще работите много, както винаги, но през 2017-а рискувате да навредите на здравето си поради няколко причини. Първата е, че забравяте да си почивате, което ще доведе до безсъние, последвано от нервно напрежение и склонност към преяждане и наднормено тегло. Втората е, че в забързаното ежедневие сте невнимателни. Рискувате да навредите на здравето си така, че да се наложи продължителна принудителна почивка. Бездействието ще ви депресира, а и ви действа потискащо да се залежавате. Струва ви се, че сте непълноценни. Не претоварвайте очите си с работа пред компютъра. Не забравяйте, че движението е здраве. Тези съвети важат с пълната си сила за цялата година и особено в дните, когато Луната е във вашия знак.

Критични периоди - Луната е в Овен:
4-6 и 31 януари; 1-2 и 28 февруари; 1-2 и 27-29 март;
24-26 април; 21-23 май; 17-19 юни;
14-17 юли; 11-13 август; 7-9 септември;
4-6 октомври; 1-3 и 28-30 ноември; 26-28 декември.
Телец - Годишен хороскоп 2017 година
През 2017 година две са основните ви задачи - да намерите своето ново професионално поприще и да постигнете компромис в отношенията с вашите близки, които няма да ви простят безкрайната ви професионална заетост. Трудно ще премълчавате неудобните истини и ще си печелите врагове. Пилеете силите си непразно. Както обикновено не прощавате предателствата. Докато през първата половина на годината сте стабилни и се стремите към хармония, дори и трудно достижима, през втората сте обсебени от професионални амбиции. Често ще се усамотява-те, за да обмисляте плановете си. Ако решат да ви пречат и се намесват грубо и агресивно в живота ви ще се сблъскат с яростния ви гняв. Не е изключено да съсипете градени с години отношения, ако през март, април, ноември и декември не сте въздържани и не овладявате желанието си да се защитавате без оглед на средствата, дори и когато осъзнавате, че сте виновни.

Работите, трупате знания, ежедневно увеличавате заетостта си. Съветвам ви умело да съчетавате работата с обучението и да не пропускате почивката. Привлича ви всичко интересно, странно и нетрадиционно, но в същото време изпитвате страх да се докоснете до него - ако може, чрез някой друг, който да ви пази гърба. Усетите ли липса на обич, сте склонни да залитнете във вредни крайности. Направите ли тази крачка, връщането назад ще е трудно до невъзможно. Не бива рязко и без причина да сменяте средата си. Вместо да си съсипвате здравето заради нервното напрежение, преценявайте добре кои от вашите нови познати заслужават да бъдат допуснати в живота ви и да продължат заедно с вас по пътя, който сте си начертали за 2017 година. Ще провалите изпълнението на новите си идеи, ако допуснете грешката да поставите началото на делови разговори през март, юни или ноември. Отдалечаването на хора, които са ви полезни или държите на тях, ви носи проблеми. Ще ви бъде невъзможно да оправите съсипаните отношения до края на годината и ще страдате от тяхното прекратяване през следващите девет години.

РАБОТА: Работа няма да ви липсва, дори ще е повече от обичайното. Товарят ви със задължения на ваши колеги, но не винаги с цел да ви използват, а защото знаят, че като се захванете, ще завършите в срок и най-трудната задача. Не допускайте да ви омайват да инвестирате тук или там, но в чужди проекти, особено през юни. Галят егото ви с това привидно „доверие“ към вас, но допуснете ли грешка, дълго ще влачите последиците. През януари, февруари, септември и октомври ще увеличите приходите си и ще се издигнете на нов професионален връх. С детайлен анализ и при желание може да инвестирате във втората половина на януари и през; февруари, а също през септември и в първата половина на октомври, за да избегнете влиянието на ретроградния Меркурий. През юни трудностите са причина да се откажете от начинанията и да отхвърлите изостаналите си задачи. Активността ви прави впечатление през цялата година, а от нея зависи и печелившото завършване на поставените задачи. Годината позволява през януари, август (до 13.08) и септември (след 5.09.) да регистрирате своя фирма и да поставите началото на самостоятелен бизнес. Не пропускайте срещи със задгранични партньори през април, май, юли и декември. Ако прецените, че е във ваша полза, подпишете договори за сътрудничество.

ЗДРАВЕ: Здравето ви е зависимо от вашето настроение от успехите и провалите ви, но по-скоро се очертава да бъде стабилно. Прекалено сте уязвими към критика и не търпите да ви наставляват как да живеете, което е предпоставка за проблеми и с вашето здраве. Причината за депресията е невъзможността да се противопоставите на нечие мнение или на наложени правила. Грижете се добре за себе си през март юни и ноември и не позволявайте на емоцията и нарочните препятствия да ви навредят заради нервно напрежение и потиснатост. Длъжни сте с особено внимание да пазите здравето си в критичните дни, когато Луната е във вашия знак. Бъдете спокойни, уравновесени и търпеливи, защото нервното напрежение и преумората ви вредят. Предпазвайте се от простуди на дихателните пътища през пролетта и есента, от проблеми с щитовидната жлеза в дните и месеците на пренапрежение.

Критични периоди - Луната е в Телец:
6-8 януари; 3-5 февруари; 2-4 и 29-31 март;
26-28 април; 23-25 май; 19-21 юни;
17-19 юли; 13-15 август; 9-11 септември;
6-9 октомври; 3-5 и 30 ноември; 1-2 и 28-30 декември.
Близнаци - Годишен хороскоп 2017 година
Предпазливост, концентрация, предвидливост и отлични приходи ще носи на родените в Близнаци 2017-а. Стремите се да избягвате необмислени промени, особено когато не са по ваше желание, но ще има месеци, В които ще се налага да ги предприемате. Не сте склонни да взимате прибързани решения само защото някой ви принуждава, дори и да зависите от него на работното място или в личен план. Без трудности не може, но вие се справяте добре с всички предизвикателства. Ще превърнете идеите си В реалност, ако имате до себе си хора, на които да разчитате и да се доверите, защото решите ли да вървите към целите си сами, ще се разпилеете в много начинания, обещаващи, но безуспешни. Само от вас зависи да не изявявате негативните си качества, ако заемате ръководни позиции. Искате да властвате. Внимавайте да не прехвърлите границата на търпимост в околните и да се окажете или безработни, или на унизително ниско ниво в професионалната йерархия. Причината за вашата амбиция за повече власт е не друга, а желанието да блестите. Не е изключено в стремежа си да градите кариера и да гоните нови и нови върхове да сте забравили да се обогатявате с най-новата информация, свързана с вашето професионално поприще. Ще се наложи да запълните празнотите в знанията си на мига, защото това е вашата цел за годината. Предупреждавам Ви, че сте склонни, ако се видите с повече пари, да прахосвате на воля, особено през февруари, март и октомври, а след това да съжалявате, че не сте ги съхранили и вложили в доходни инвестиции. Няма да ви липсват промени както в личния, така и в професионалния живот, въпреки че ще са свързани с материална изгода, а не с чувствата. Както успехът, така и провалът ви зависят от вас. Не се надявайте някой друг да оправя грешките ви и съсипаните отношения. Не отказвайте допълнителна работа. От нея ще започнат да се увеличават приходите ви, Не е изключено, заслепени от голямата печалба през втората половина на годината, да залитнете към участие в хазартни игри и да пропилеете спестяванията си. В личния живот рискувате да си създадете проблеми заради вечно мърморещите ви половинки, които ще са все недоволни от заетостта ви, но няма да се отказват от ресторантите и ще се гордеят пред околните с вашите успехи, а това признание е важно за вас.

Работа: През 2017 година сте претоварени от многото си професионални задължения. Безработните с лекота ще намерят добре платена работа. Ако решите да развивате собствен бизнес, преценете къде са вашите силни страни. Тези от вас, които вече са развили бизнеса си, да внимават през март, юни и ноември, когато ще има опити за вреда от страна на конкуренти. През януари, август, септември и октомври имате възможност да постигнете върхови професионални успехи, без значение в каква сфера работите, на частна или държавна работа. Печелите без усилие, но ставате непредпазливи и може да хлътнете в губеща позиция. Ще спечелите доверието на хора, които може да ви възложат големи доходни проекти или да ви направят предложение да поемете тяхно представителство зад граница. Ако това ви се случи през май или юни, не отказвайте предложението, дори да ви плаши с мащаба си и с неизвестните около него. Бъдете внимателни и не рискувайте през февруари, март, както и в последните три месеца на годината. Доверете се на интуицията си, ако се налага да се обвързвате с нови делови партньори през май, а и на всяка цена се съобразете с ретроградното движение на Меркурий Слънцето във вашия знак в края на май и първата половина на юни ви помага да се приспособите към нова среда и да се чувствате добре сред новите си колеги, ако имате намерение да смените работата си или да назначите нови служители, ако сте на ръководна позиция.

Здраве: Избягвайте престоя в задимени помещения през цялата година, защото ще бъдете с по-изострена чувствителност и рискувате да си докарате алергии. Не се натоварвайте с негативни емоции през март, юни и ноември, за да не се окаже, че заради мисли кой и как ви вреди, сте си спечелили начални прояви на диабет. От вас зависи да не се храните с продукти, които повлияват неблагоприятно организма ви. Внимавайте в дните, когато Луната е във вашия знак, като забравите за цигарите и не рискувате да използвате непознати ви аромати, които може да не са подходящи за вашата кожа, да дразнят обонянието ви и да предизвикват алергични реакции. Не робувайте на модата на всяка цена, дори и с риск да навредите на вашето здраве.

Критични периоди - Луната е в Близнаци:
8-10 януари; 5-7 февруари; 4-6 и 31 март;
1-2 и 28-30 април; 25-27 май; 21-23 юни;
19-21 юли; 15-17 август; 11-13 септември;
9-11 октомври; 5-7 ноември; 2-4 и 30-31 декември.

Рак - Годишен хороскоп 2017 година
През 2017 година сте впечатляващо общителни хора със силно изявена сексуалност, но, уви, твърде зависими от средата, в която живеете и работите. Искате около вас да цари спокойствие и разбирателство, само дето в стремежа си да ги наложите, забравяте, че на околните не им е приятно да ги обсебвате. Успявате да постигнете компромис, ако попаднете в конфликтна ситуация, затова хората ви харесват като приятели и партньори, а и като колеги и много от вас работят в съдружие. През първата половина на годината сте устремени единствено към материална стабилизация, която съчетавате с много приятни емоции. През първия месец от годината си наложете умереност, за да не пропилеете времето си напразно в ненужни спорове и конфликти. По-добре се заемете с нещо смислено или си дайте продължителна почивка, за да посрещнете, готови за битка от началото на февруари, всички житейски предизвикателства. През втората половина на 2017-а за вас са характерни емоцията, обсебващите чувства и опитите да направлявате живота на хората около себе си. Не прекалявайте с изискванията си към вашите близки, за да не се окажете сами и изолирани, а след това да си внушите и болести, за да заслужите съжалението им и да си възвърнете тяхното добро отношение, но не и чувствата им, което ще е нов удар по вашето его. Не се колебайте през втората половина на годината да отдалечите хората, които не се подходящи за ваше обкръжение, а също така и кармичните си врагове, ако подсъзнанието ви ги е разпознало през първата половина на годината. Не забравяйте, че Слънцето, което може да ви дарява енергия и да ви топли, може неусетно и да изпепели живота ви. В трудна ситуация разчитайте на подкрепата на близки хора. Изпитвате потребност да сте далеч от приятелите си и да не каните гости, нито пък вие да гостувате. Причината е желанието ви да си дадете почивка от всякакви разговори и теми, които не ви засягат, и най-вече от злободневните клюки и интриги, с които задължително ще пълнят и вашата глава. В брака имате шанса да бъдете перфектни партньори, стига да сте намерили вашата си половинка. Обичате красивите предмети и искате домът ви да бъде изпълнен с тях, иначе има опасност да изпаднете в депресия. Предпазвайте се от трудности и негативни емоции през януари, май и септември, овладейте чувствителността си и приемайте градивната критика. През август ще печелите с лекота парите си. През януари, април, юни, юли, август и октомври работете много, за да сте удовлетворени от живота си. Колкото по-бързо завършите с изостаналите задачи и задължения, толкова по-голяма е гаранцията за една успешна следваща 2018 година, подвластна на вашия управител - Луната.

РАБОТА: От февруари до юни 2017 година бъдете готови за много работа, дори и на моменти да ви обземе мързелът и да ви се иска да захвърлите всичко и да си почивате. Дори и когато сте уморени, но сте длъжни да приключите с важна служебна задача, трябва да си наложите търпение и да не допускате провал. Изложите ли се, ще страдате заради загубата на доверие във вас от вашите колеги, началници и делови партньори. По-добре е да сте умерени, да преценявате познатите си задълбочено, ако се налага, да ги обсъждате с колегите и приятелите си, за да сте сигурни, че няма опасност да допуснете грешка, обвързвайки се с неподходящи партньори. Не се колебайте да приемете предложенията за задгранични пътувания през първата половина на годината, защото те ще ви помогнат да разгърнете потенциала си, колкото и да не ви се вярва. Във ваша полза е да инвестирате и да подпишете печеливши договори преди юли. Не отлагайте, защото бликащата от вас емоция пречи на рационалните ви действия и ще ви създава трудности до края на 2017 година. Начинанията са забранени през януари, март, май, септември и ноември, за да не се провалите. Съветвам ви през януари май и септември да си давате повече почивка, а ако това е невъзможно, да сте предпазливи и да отлагате всички делови срещи, свързани с финансови въпроси, отнасящи се до мащабни вложения. Не пропускайте да се съобразите и с ретроградното движение на Меркурий и забраните, които налага планетата, за да избегнете провал и тежки емоционални драми.

ЗДРАВЕ: Ако допуснете преумора в първите месеци на годината, ще се чувствате отпаднали, апатични и без хъс за работа. Ако имате пред себе си цел, която задължително трябва да постигнете, сте здрави и изпълнени с желание за живот. Вървите устремно напред, без да се оплаквате от болежки. Ако обаче не получавате признание, тогава сте застрашени и от депресия, и от наднормено тегло, защото притъпявате притесненията си, като се отдавате на хапване до преяждане и пийване. Знаете, че преумората ви вреди, а и предизвиква нежелателни промени в организма ви, ако се противопоставяте на неговите сигнали. Съветвам ви да не се напрягате при намаляваща Луна и да работите до късно през нощта, дори и ако трябва да работите по-усилно през деня. Избягвайте алкохола и храната от улични сергии през топлите месеци, особено в дните, в които Луната е във вашия знак.

Критични периоди - Луната е в Рак:
10-13 януари; 7-9 февруари; 6-8 март;
2-4 и 30 април; 27-29 май; 23-25 юни;
21-23 юли; 17-19 август; 13-16 септември;
11-13 октомври; 7-9 ноември; 4-6 декември.

Лъв - Годишен хороскоп 2017 година
Обсебващи, завладяващи, до досада напористи в отношенията си, амбицирани да побеждавате - такава ще е вашата 2017-а, въпреки че през първата й половина сте подвластни на трудна за овладяване емоция. През цялата година мечтаете за възход в професионалното си поприще. Не е невъзможно, ако не допускате импулсивни действия, не прекалявате с исканията, си да получавате похвали и ласкателства, дори незаслужени. Искате да пътувате много, особено през втората половина на годината. За да осъществите плановете си, ви съветвам да имате до себе си хора, на които да разчитате и да се доверите. Решите ли да постигнете целите си сами, ще се разпилеете в много начинания, обещаващи, но безуспешни. Въоръжете с търпение и преодолявайте трудностите по пътя си през април, август и декември с помощта на своите знания и натрупания опит. Имате много сили в себе си, за да се справите с всички предизвикателства на живота. Не се колебайте да ги използвате. През 2017 година до август сте емоционално нестабилни, а след това - инатливо целеустремени и импулсивни. През първите месеци на годината ще доказвате на целия свят колко сте нещастни, колко сте неоценени, въпреки че сте дарявали помощ и обич на кого ли не. Забравете за тези си наклонности, за да не съсипете чудесната си година във властта на вашия управител - Слънцето. Ще си спечелите врагове, ако демонстрирате колко сте уязвени от нещо или някоео. Бъдете търпеливи. Вашата доверчивост може да е причина да бъдете измамени в надеждите си, но не бъдете и прекалено мнителни, защото може да се окаже, че предпазвайки се от използвачи, сте загубили ценни партньори и приятели. През февруари, април и август лесно се обиждате от критика, дори и когато знаете, че сте сгрешили. Податливостта ви на влияние, когато ви ласкаят, ви вреди. Бъдете внимателни през април и декември и не раздавайте помощта си, без да ви е поискана. През май започва постепенният ви възход. Не прекалявайте с критичните си забележки през април, август и декември. Бъдете делови и отговорни през януари, март, юли, септември и ноември. Постарайте се да спечелите нови приятели и партньори, с които да встъпите уверени и щастливи в Новата 2018 година.

РАБОТА: През първите месеци на 2017 година се отдавате на мечтите и фантазиите си. Не се учудвайте, ако пропилеете дните си в очакване на чудеса, които няма как да ви спохо-дят, особено ако ги бленувате в леност в периодите, добри за активна работа, а се впуснете да работите импулсивно и емоционално във времето, когато Меркурий е в своето ретроградно движение и обещава провал. Бъдете упорити, търпеливи и борбени и не допускайте кризи на работното си място, ако искате да постигнете целите си. Доверете се на здравия си разум и не инвестирайте преди април, август и декември. Ще загубите вложените пари. През януари, март, юли, септември и ноември всички договори за съдружие, финансиране, разширяване на вашия бизнес ще бъдат печеливши и ще ви донесат възхитата, но и завистта на мнозина неудачници, мечтаещи да са на вашето място. Грозят ви неочаквани удари от хора, които работят за ваши конкуренти. Не споделяйте идеите си. През януари и септември не проявявайте прибързаност, за да не си създадете проблеми заради грешки при ново договаряне на бъдеща съвместна или самостоятелна дейност, но обвързана частично с ваши бивши партньори.

ЗДРАВЕ: През 2017 година сте в състояние да съхранявате здравето си стабилно, ако не се поддавате на емоцията и кулинарните изкушения, обилно полети с алкохол, особено в летните месеци. Здравословните проблеми ви дебнат през първите седем месеца на годината, когато ще се наложи да се справяте с повече депресиращи ви трудности по пътя си, възбуждащи постоянно главоболие и проблеми с кръвното и очите. Ако гледате философски на житейските проблеми, ще съхраните здравето си стабилно. Не се натоварвайте с негативни емоции и чужди проблеми, особено ако не сте в състояние да помогнете. Рискувате заради лакомията си да увредите сърцето си, а наднорменото тегло е допълнителен бонус към вашето нежелание да се грижите за себе си. Бъдете отговорни към себе си в дните, в които Луната е във вашия знак.

Критични периоди - Луната е във Лъв:
13-15 януари; 9-11 февруари; 8-10 март;
4-7 април; 2-4 и 29-31 май; 25-28 юни;
23-25 юли; 19-21 август; 16-18 септември;
13-15 октомври; 9-11 ноември; 6-8 декември.
Дева - Годишен хороскоп 2017 година
Годината Ви поднася много предизвикателства, но Ви позволява успешни начинания и създаване на нови отношения. Както винаги сте перфектни във всичко, което правите. Първата половина на годината изисква от вас да мислите дълго, преди да се впускате в действие, защото ви липсва търпение. Бързайте бавно, иначе животът ви ще преминава през непрекъснато редуващи се спадове и възходи, които ще ви депресират. Ще бягате дори и от полезни запознанства. Годината ви дава възможност да налагате мнението и идеите си, да печелите добре, да постигнете финансова стабилност, стига да се съобразявате с предупрежденията. Без колебание ще се възползвате от предоставените Съдбовни възможности за себе изява и ще разчиствате пътя си от хората, които го блокират. Малко умереност ще ви донесе полза и ще Ви помогне да не си печелите врагове. Доверявайте се повече на разума, отколкото на чувствата си. Трудно могат да ви измамят. Колкото и да ви е неприятно, се налага да планирате дори в дреболиите не само годината, а и всеки месец, всяка седмица и всеки ден от нея. Запомнете, че за Вас 2017 година ще бъде силна, ако сте дейни, и изключително слаба, ако решите да стоите и да гледате пасивно какво става около Вас. Признавайте грешките си, за да получите подкрепа за тяхното отстраняване. От вас зависи да си налагате спокойствие и в най-проблемните ситуации, за да не попадате В лапите на депресията. Във Втората половина на годината ще станете по-сговорчиВи, Въпреки че недоверието към Всичко и Всички ви съпътства. Ще съумеете да стабилизирате новите си познанства, които са Ви полезни или просто ви доставят удоволствие при общуването. През януари и септември направете компромис и подобрете обтегнатите отношения с полезни ви хора. През юли не проявявайте щедростта си, за да не ви намразят заради факта, че давате заеми, без да се замисляте над финансовото си състояние, въпреки че такова поведение не е типично за вас. Предпазвайте се от „приятели“, които през март, август и ноември ще ви Вредят заради завистта, че имате онова, което те нямат. Семейните ще са спокойни и щастливи. Необвързаните имат шанс да създадат семейство или да срещнат половинката си през февруари, април, май, октомври и декември. Само от вашите разумни действия зависи да изживеете една ползотворна година от живота си и да стъпите, отдадени на бъдещите си планове, в Новата 2018 година.

РАБОТА: В първите три месеца на 2017 година ви съветвам да предприемете планираните начинания, за да не провалите осъществяването на поставените цели за годината. Всеки ваш опит да се налагате там, където не сте компетентни или не сте на позицията, която ви позволява да разпореждате, ще е причина за срив и трудно изправяне на крака, след което ще се чувствате унизени. Във ваша власт е да избегнете този тип провали, които за дълго може да ви депресират. Ще си спестите финансова несигурност и загуби, ако не харчите прекомерно и не инвестирате рисковано през март, август и ноември. Времето, подходящо да подпишете печеливши договори, е през януари, февруари и юни, а също през октомври и декември. Не се оплаквайте от липса на сили и време за изпълнение на вашите планове, защото сами сте ги пожелали. Не са изключени проблеми с ваши колеги през април, ако сте решили да предприемете промени на работното място, особено от позицията на ръководители. Рискувате да се обвързвате с хора които да ви разчистват пътя към професионалните успехи, но ще бъдете използвани. За съжаление, когато го осъзнаете, загубите може да се окажат сериозни и непосилни за възстановяване. През цялата година сте орисани да коригирате нечии пропуски, както и вашите, които така и не събрахте сили да признаете през миналата година. През март и ноември трудностите са ваше ежедневие, затова ви съветвам да не се обвързвате с договори с финансови институции. Вашите върхови месеци са януари, февруари, април, май, юни, юли, октомври и декември. Не пропускайте да се съобразите с вашия управител Меркурий и изискванията, които ви налага през периодите на своето ретроградно движение.

ЗДРАВЕ: Усилната работа през цялата година трябва да е последвана и от почивки не само в съботните и неделни дни, а и за по-продължителни периоди, за да не навредите на здравето си. Както сте в отлична фирма, така се сривате в депресия заради поредната измама или разочарование, което ви е поднесла Съдбата. Наложете си умереност в храненето и пиенето през летните месеци и по време на отпуската си, когато са възможни хранителни отравяния и проблеми с жлъчката и стомаха. Не ги превръщайте в хронични заради ината си или прекаленото вглеждане в себе си. Бъдете внимателни към себе си през пролетта и лятото, за да не си създадете проблеми с жлъчката и органите в коремната кухина заради неправилно подбрани храни. Грижете се с особено внимание за себе си в дните, когато Луната е във вашия знак.
Критични периоди - Луната е в Дева:
15-17 януари; 11-13 февруари; 10-13 март;
7-9 април; 4-6 и 31 май; 1-3 и 28-30 юни;
25-27 юли; 21-24 август; 18-20 септември;
15-17 октомври; 11-13 ноември; 8-11 декември.

Везни - Годишен хороскоп 2017 година
За вас 2017-а е трудна и противоречива година. От една страна, сте подвластни на Съдбовно подчинение, за да се научите на такт, сговорчивост и търпение, което е различно от колебливост. От друга, но към края на годината и с малки изключения сте впечатляващо общителни... докато някой не ви ядоса дори с дреболия така, че да замъгли съзнанието ви, да се накрещите на воля без да помните думите си и съберете омразата на околните като започнете да мъстите, заради самата мъст. Крайно амбициозни сте, но често ви е трудно да преценявате правилни дали мечтаните начинания са по силите ви. Както сте мнителни, така сте склонни да се предоверявате. Обградени сте от хора, на които искате да разчитате, но рядко ще имате вярната преценка за тях и обичайно сами ще си творите проблемите. Съдбата ще ви поднася моменти на разочарование, когато се налага да анализирате събитията както на работното си място, така и в личните отношения, но ви помага да избегнете трудно поправимите грешки, които могат да сринат живота ви. Няма да липсват проблеми с децата и роднините ви. Що се отнася до роднините, по-добре е да не подавате ръка, ако отношенията ви не са добри, защото ще си спечелите врагове в тяхно лице. Не допускайте намеса на странични хора в личните отношения и в професионалните си планове, защото може да се окажете зависими от тях и да изживеете душевни страдания, за които ще си бъдете виновни вие заради проявената наивност. Мнението си ще успявате да наложите с лекота, но само ако сте сред хора, които изповядват вашата житейска философия. Иначе - отпор и отхвърляне. Способни сте да създавате проблеми на близките си и на вашите колеги заради постоянните си искания да стане това, което сте си намислили, та дори и ако е неосъществимо или в противоречие с техните планове. Не прекалявайте с настоятелното си поведение, за да не ги принудите да странят от вас, което води и до вашия провал. Знаете, че както сте привидно мили и сговорчиви, така сте в състояние да бъдете отегчително досадни и да отблъснете и най-добронамерените си приятели. В средата на лятото ще осъзнаете, че е във ваша полза да смените средата си, но дали ще съумеете да се обградите с полезните ви хора, зависи от вашата прозорливост.  Върховите ви месеци са януари, март, април, май, юни, август, ноември и декември. Бъдете внимателни през февруари, юли и октомври, когато сами може да се провалите заради ината си, нежеланието да се вслушвате в съвети, множеството трудности по пътя ви, както и безкрайната ви емоция, която обичайно е по-силна от разума. От вашата търпимост към градивната критика зависи дали доброто или лошото ще преобладават през 2017-а и тя ще е мощен трамплин за бъдещ възход през Новата 2018 година.

РАБОТА: В началото на 2017 година не пропускайте шанса да изгладите отношенията си с ваши делови партньори, които отдавна не сте виждали и чували. Внимавайте, ще сгрешите, ако ги допуснете до плановете си, защото може да се изкушат да ви навредят. Предпазвайте се от домогванията им до вашия бизнес, за да не умножите проблемите си. Не предприемайте инвестиции, не се впускайте в рисковани начинания, дори и да са уговорени, ако усетите, че се опитват да ви измамят. За съжаление сте склонни да се доверявате на неподходящи съветници, които могат да ви провалят само заради удоволствието да ви натрият носа и да ви докажат, че не сте незаменими. Избегнете ли подводните камъни на необмислените рисковани промени, след август ще бъдете доволни от вашето финансово положение. Ако се налага да създавате нови делови отношения, сторете го през март по време на пътувания, когато преценката ви за хората от вашето минало ще е безпристрастна. Успехът е с вас през януари,, април, май, юни, август, ноември и декември. Запомнящи се приходи очаквайте през юни, През февруари, юли и ноември забравете за начинанията. Не пропускайте да пътувате зад граница и да внесете стабилност в професионалните си цели през март и ноември, Спазвайте периодите на ретроградност на Меркурий, за да избегнете провалите.

ЗДРАВЕ: От първия ден на годината е необходимо да се грижите добре за своето здраве. Избягвайте стреса и нервното напрежение, подтикващи ви да прекалявате с алкохола и да преяждате заради проблеми, които ви се струват непреодолими. Няма да сгрешите, ако си наложите хранителен режим, лишите се от алкохола и мазнините, не прекалявате със сладкото и соленото, за да си спестите здравословни проблеми и бъбречни възпаления през цялата 2017 година, А и през пролетта отново ви очакват обилни трапези, пред които не успявате да устоите. Изискването да бъдете отговорни към здравето си важи с пълната си сила в дните, когато Луната е във вашия знак. Тогава сте задължени да намалите течностите.

Критични периоди - Луната е във Везни:
1-2 и 17-19 януари; 13-16 февруари; 13-15 март;
9-11 април; 6-9 май; 3-5 и 30 юни;
1-2 и 27-30 юли; 24-26 август; 20-22 септември;

17-20 октомври; 13-16 ноември; 11-13 декември.

Скорпион - Годишен хороскоп 2017 година
През 2017 година се изявявате като умерени, постоянни и изключително издръжливи хора. Имате шанс да бъдете галеници на Съдбата и да вървите напред и нагоре. В началото на годината общувате с лекота, градите нови приятелства, партньорства и отношения, но не прибързвайте, за да избегнете разочарованията точно когато не ги очаквате. Не бива да допускате крайности в поведението си само защото имате енергия в излишък, за да си спестите опасността да бъдете обградени само с врагове. Притежавате заложби, които неочаквано ще разкриете, но дали ще се възползвате от тях, зависи само от вас. Инатите се и се бунтувате, а годината изисква от вас такт, умереност и да овладявате емоциите си, които може да се окажат препъникамък пред вашите планове и да ви провалят. Работа до пълна изнемога и съсипваща вашето здраве преумора са причина да сте нервни и да търсите виновници, на които да излеете гнева си. Допуснете ли професионален провал, ще страдат психиката и здравето ви. Възможно е заради срещи с хора от по-далечното ви минало и дори от детските ви години, към които не изпитвате добри чувства, де избликнат комплексите ви от детството. Съветвам ви да ги притъпите, ако все още ги носите в себе си и ви повлияват, за да не провалите цялата година и създадете трудни за разрешаване лични и делови проблеми. Общувате с привидна лекота, но и с емоция. Съобразите ли се с предупрежденията, годината ви позволява да постиенете върхове в своето развитие. Забравете желанието за мъст. Не допускайте отдалечаването на важни за вас хора, защото ще ви бъде невъзможно бързо да оправите съсипаните отношения, за което сте си виновни сами. Силните ви месеци са от февруари до май, юли, септември, ноември и декември. Не ви пропилявайте. В първата половина на годината създайте условията за своя съзидателен възход, а във втората й половина с усилна, но и рутината работа се радвайте на успеха, водещ ви към Новата 2018 година - подвластна на Луната.

РАБОТА: През 2017 година имате шанса да се докажете като добри професионалисти. Ще впечатлявате с почтеност и лоялност, ако не надскачате възможностите си и не допускате чувствата да властват над разума. Внимавайте с инвестициите и до края на юни в никакъв случай не се обвързвайте в съдружие. Ще бъдете ценени заради умението бързо да се справяте със спешните задачи. Няма да ви липсват моменти на отпускане, когато ще изпитвате желание да изоставите служебните си задължения, но ще успявате бързо да се справите с изоставането. С колегите си не влизайте в спор заради нерешени проблеми, които не се отнасят пряко до вас, защото ще съсипете отношенията с намесата си. През януари, юни и октомври не провеждайте деловите разговори, отнасящи се до нови начинания и проекти, и не подписвайте договори. Ако може изобщо да не водите преговори, ще е най-добре. Успешни за вашата професионална кариера са февруари, април, май, юли септември и декември. Привързаността ви вреди. Съобразявайте се с ретроградното движение на Меркурий през годината, за да избегнете предизвикани от вас провали и парични загуби.

ЗДРАВЕ: Въпреки че сте в отлична форма, ви съветвам да сте внимателни, защото сте застрашени от инфекции и проблеми с половите органи заради случайни сексуални контакти. Здравето ви е зависимо на първо място от вашето настроение, от постиженията и загубите ви, затова ви съветвам да внимавате и да не допускате преумора, да не се вживявате в несъществуващи болести, защото ще ги привлечете сами. Не се вглеждайте в околните, за да откриете коя от техните болежки липсва при вас. Избягвайте алкохола, под чието влияние може да си спечелите някоя болест на половите органи, особено в дните, когато Луната е във вашия знак.

Критични периоди - Луната е в Скорпион:
19-22 януари; 16-18 февруари; 15-18 март;
11-14 април; 9-11 май; 5-7 юни;
2-5 и 30-31 юли; 26-28 август; 22-25 септември;
20-22 октомври; 16-18 ноември; 13-16 декември.

Стрелец - Годишен хороскоп 2017 година
Вашата 2017 година е подвластна на категоричното Ви нежелание да правите каквито и да било компромиси по отношение на разбиранията си. Много чувствителни и страстни натури сте. Зареждате всички около себе си с увереност и топлота в отношенията. Често обаче прекалявате с желанието си да сте полезни и забравяте, че е нужно да щадите себе си, за да не падне цялата ви естествена защита, след което е лесно да бъдете наранени и разболени. Ще се стремите да общувате, да сте сред хора не само защото се страхувате от самотата, а и за да намерите по-пълноценна изява на вашата същност. Типично за вас ще предприемате необмислени промени, пътувания, ще прахосвате пари за предмети на изкуството, които не са ви необходими, но... отново надделява желанието да сте над другите, след това ще му мислите как да кърпите бюджета си. Не злоупотребявайте с отказа си да давате пари за неотложни потребности в семейството си или ваши лични, ако сте харчили, без да питате близките си, защото характерната ваша алчност да имате само за себе си ви печели врагове. През първата половина на годината сте склонни да се впускате в рисковани начинания, защото отказвате да анализирате направените ви предложения и да прецените дали си струва да се захващате с тях. Трудностите ви следват ежедневно, дори и в добрите месеци, затова ви съветвам да не рискувате инатливо. Ще поощрявате околните да работят за вас и да ви помагат. Вместо да си създавате врагове, защото не сте благодарни за помощта, ви препоръчвам да забравите недоволството си или да работите сами. През цялата година се осланяйте на рутината, на умереност в думите и действията, на готовност за компромиси, които са гаранция, че ще получите подкрепа. Този е пътят към успеха. В противен случай вашите близки, приятели и колеги ще ви отмъстят, обидени и наранени, като ви изоставят точно когато имате нужда от техния съвет и от подадената им ръка. Не се лишавайте от почивка, пътувания и развлечения, които, независимо от разходите, са ви необходими, за да не си навредите на здравето. Бъдете почтени в думите и делата си. Успешните ви месеци са януари, февруари, март, април, юни, август, октомври, ноември, декември. Пазете се от трудности и емоционални изблици през май и септември. Пристъпвайте внимателно и обмисляйте действията си, за да посрещнете доволни 2018 година.

РАБОТА: През 2017 година работите много, приемате нова работа, поставяте началото на нови големи проекти, свързани и с ваши задгранични партньори. Време е да осъзнаете, че както няма да ви липсва работа, така е необходимо да забравите прибързаните действия, крайните и импулсивни решения. Длъжни сте, макар че ви е трудно, да анализирате предложенията, които ви отправят, да сте предпазливи, когато давате делови обещания, и да не се изхвърляте, като приемете непосилни за вас задачи, за които не притежавате нужните знания и умения, защото вредите на здравето си. Преценете добре силите си, интелектуалните си възможности и се откажете от опитите да надскочите себе си. Знаете от личен опит, че това винаги ви вреди и ви проваля. Деловито ви отношения са застрашени от разпад, ако решите да рискувате. Обвързването във финансово съдружие с хора, които не познавате, само защото искате да разчупите монотонното си ежедневие, е обречено на провал, Бъдете внимателни през май, юни и август. Съобразете се на всяка цена с периодите на ретроградност на Меркурий, за да избегнете проблемите, причинени от неспазването на неговите забрани.

ЗДРАВЕ: По отношение на здравето ви съветвам да сте отговорни и грижовни, защото сте склонни да се преуморявате, да не се храните съгласно изискванията на вашия зодиакален знак, да прекалявате със залитане в крайности. Невъзможността да сте дейни и да действате бързо и уверено, както сте свикнали, блокажите, а също и постоянните притеснения, създавани ви от околните, че може да не осъществите плановете си, ви правят податливи на депресивни състояния и вследствие на тях на проблеми с кръвта и черния дроб. Емоцията вреди на психиката ви през май. Не се вживявайте в трудностите през септември, а си вземете продължителен отпуск. Бъдете внимателни в дните, когато Луната е във вашия знак.

Критични периоди - Луната е в Стрелец:
22-24 януари; 18-21 февруари; 18-20 март;
14-16 април; 11-14 май; 7-10 юни;
5-7 юли; 1-4 и 28-31 август; 25-27 септември;

22-25 октомври; 18-21 ноември; 16-18 декември.
Козирог - Годишен хороскоп 2017 година
През 2017 година правите впечатление на неспокойни хора, винаги устремени към интересна цел, към движение и разнообразие. Дошъл е моментът поне частично да се отърсите от своите предразсъдъци - трудна задача. През годината не се хвърляйте едновременно В много задачи. Ще бъдете подвластни на чести професионални разочарования и принудени да сменяте или целите си, или своята работа, което ще доведе до загуба на доверие във вас. Ще се разкъсвате между нежеланието ви да правите компромиси и необходимостта да го сторите. През цялата година се стремите да се запознавате с интересни личности, да бъдете приети от тях. Необходима ви е умереност, постоянство и отговорност. Тези от вас, които не успеят да надмогнат ината и подтика си към безпричинна агресия, ще изживеят една неспокойна и проблемна година. Време е да отсеете хората, на които държите, от другите, с които вървите в различни посоки. Склонни сте да се товарите с много задължения, които неусетно ви изтощават, но емоциите и задоволството от постигнатото ви пречат да го осъзнаете. В желанието си да блеснете пред себе си и пред околните ще си създадете здравословни проблеми. Въпреки силата, която имате, не е изключено да ви съпътстват житейски сривове, от една страна, заради невъзможност да преценявате правилно хората, от друга, защото сте със самочувствието на недосегаеми и всезнаещи. За съжаление трусовете в личен и професионален план трудно могат да бъдат преодолени бързо и дори могат да бъдат причина за приключване на интимна връзка, за развод или финансови загуби. Ако отчаянието от създалата се ситуация бъде преодоляно, имате шанс за ново развитие в живота, но това зависи от достойнството да осъзнавате и да признавате грешките си. Ще привличате към себе си хора, които са ви полезни, но за да ги задържите, ви съветвам да не проявявате лицемерие и сервилно поведение, нито да играете удобна за момента роля. Бъдете естествени, за да не се окажете сами и забравени, когато падне маската и видят истинското ви лице. Фалшът е изцяло във ваша вреда. През цялата година ще се лутате, за да намерите по-добра среда за себе си и в същото време сполучливо ще преодолявате трудностите в живота си, защото както винаги ще ги приемете като предизвикателство. Внимавайте през януари, юни и октомври. Върховите ви месеци са февруари, март, април, май, юли, септември, ноември и декември. От вас зависи да посрещнете в отлична форма и стабилни Новата 2018 година, под власт на на Луната.

РАБОТА: Въпреки проблемите имате шанса да преуспявате в професионално отношение през цялата 2017 година. Склонни сте да забравяте потребностите на вашите колеги и партньори, да пренебрегвате техните знания и умения. Така си печелите врагове, които дебнат момент на слабост или пропуск от ваша страна, за да ви отнемат мястото, на което си мислите, че сте непоклатими. Успехът е с вас, ако сте умерени, тактични и оценявате отправената ви критика, както и качествата на хората около вас. Не се противопоставяйте, ако се налага да оставате След работно време. Бъдете търпеливи и не се опитвайте да налагате агресивно правила на поведение, да изисквате, но да не давате от себе си, да критикувате без причина само защото сте преуморени, недоволни от нещо или някой ви е внушил клюка и създал интрига. Във ваша полза е да градите финансова стабилност, но чрез коректност и без да се възползвате от чуждия труд. Бъдете умерени при общуване, за да сте сигурни, че няма опасност да допуснете грешка, обвързвайки се с неподходящи партньори, трудности очаквайте през януари, юни и октомври. Успешни са февруари, април, май, юли, ноември и декември.

ЗДРАВЕ: Работите до изнемога, ако имате пред себе си цел, която задължително трябва да постигнете. Преумората ви вреди, а и предизвиква нежелателни промени в организма ви, ако се противопоставяте на неговите сигнали. От вас зависи да я избягвате, да не прекалявате с алкохола, когато сте недоволни или притеснени, защото вредите както на здравето си, така и на либидото си, което от своя страна води до депресивни състояния и нови количества концентрати. Рискувате да се нараните поради разсеяност и да си създадете проблеми с и без това крехката ви костна система. Предпазвайте се от травми в дните, в които Луната е във вашия знак.

Критични периоди - Луната е в Козирог.
24-27 януари; 21-23 февруари; 20-23 март;
16-19 април; 14-16 май; 10-12 юни;
7-10 юли; 4-6 и 31 август; 1-2 и 27-30 септември;

25-27 октомври; 21-23 ноември; 18-21 декември.
Водолей - Годишен хороскоп 2017 година
От първия ден на 2017 година сте независими до фанатизъм и се стремите с цената на всичко да извоювате свободата си, ако имате усещането, че нещо или някой ви ограничава. Енергични и действащи хора сте. Не позволявате никаква намеса на обществените порядки в личния ви живот, той е ваша неприкосновена територия. Обичате да пътувате, но винаги се завръщате у дома с нови идеи, полезни на обществото, в което живеете и на което, по ваше мнение, сте длъжници. Любопитни и много общителни, стремите се към постоянно общуване. Успехът е с вас, ако работите в екип, защото сте лоялни партньори, съдружници и се чувствате като завършени личности, гордеете се със себе си, дори се величаете. Справедливи сте в отношенията с околните. Държите се еднакво с всички, без значение от различията помежду им, но ако сте началници, ще изпитвате недоволство при провал на задачите, които сте поставили на подчинените си именно заради тази ваша толерантност. Трудно разпознавате недобронамерени хора. Внимавайте през цялата година кого допускате в живота си, за да не се окажете подвластни на трудности още от лятото. От вас зависи да избегнете проблемите, както и да си наложите повече търпение и разум в действията. Трудностите са породени от нежеланието на тези, които се мъчите да убедите, че трябва да са дейни и борбени, което не им харесва. Постигате целите си бързо, с което будите завистта на околните, че, видите ли, те не успяват да ви достигнат. Боли Ви от злобата и завистта с която ви заливат, но сте си вие. Винаги сте готови да подавате ръка, да бъдете състрадателни и чувствителни към чуждата болка, дори когато помощта ви няма да бъде оценена. През годината рискувате да си спечелите врагове заради неумението си да премълчавате, които ще превърнете и в кармични и ще си мъстите години наред, без да осъзнавате, че товарите личната си карма, но градите и негативна обща карма с тях. Ще осъществите всички ваши професионални планове, но предупреждавам - не рискувайте и не допускайте измамници да ви въвлекат в „печеливши“, но губещи проекти. Съветът ми е да се научите да цените труда си, вместо да го продавате за жълти стотинки. Трудности ще имате през януари, май и септември. Върховите ви месеци са февруари, март, април, юни, август, октомври, ноември и декември. Ако потиснете добронамереността си понякога граничеща с наивност, ще се предпазите от използвачи и ще посрещнете с удовлетворение 2018 година.

РАБОТА: През 2017 година думата подчинение не ви харесва, нито съобразяването с правилата, но се налага да правите точно това - да се подчинявате на правилата, за да градите възходяща професионална кариера и да печелите добре. Само от вас и от търпението, което сте длъжни да си наложите, зависи да сте финансово стабилни. Не бива да отказвате допълнителни задачи, а приходите ви не са повод да прахосвате и да давате заеми на роднини и мързеливи приятели, които само чакат да ви изнудят да проявите състрадание. Отдадени на рутината и натрупания опит, сте орисани на упорит труд, на активност, която ще прави впечатление на ленивците, а те често ще очакват от вас да свършите и тяхната работа. Служебните си задачи изпълнявате с лекота и перфекционизъм, който ще ви донесе признание и добри приходи. Не рискувайте с начинания или инвестиции, за които нямате достатъчно собствен капитал. По-добре заложете на сигурното, изпитаното и вече работещото и ще бъдете на върха в професионалните си достижения. Трудностите са избежни през януари, май и септември. Върховите ви месеци в професионален план са март, април, юни, октомври, ноември и декември. Не пропускайте пътуванията през октомври. Съобразете се с ретроградното движение на Меркурий, за да избегнете сътворени от вас самите трудности.

ЗДРАВЕ: Ако си наложите спокойствие, каквото и да става около вас, и заживеете здравословно, въпреки че задачата е почти неизпълнима, си гарантирате отлично здраве. Поддържайте отлична физическа форма и без усилия съхранявайте здравето Си стабилно. Това пожелание може да бъде ваше ежедневие, ако сте във вашата среда, където се чувствате разбрани, не си създавате нервно напрежение и избегнете делничния стрес, за да не навредите чрез травми на костите и ставите си, а заради преумора и на очите си. Не разчитайте на чудо, което да ви съхрани в добра физическа форма, ако не сте отговорни към себе си. Предпазвайте се сами, особено в дните, когато Луната е във вашия знак.

Критични периоди - Луната е във Водолей:
1-2 и 27-29 януари; 23-26 февруари; 23-25 март;
19-21 април; 16-19 май; 12-15 юни;
10-12 юли; 6-8 август; 2-5 и 30 септември;

27-29 октомври; 23-26 ноември; 21-23 декември.
Риби - Годишен хороскоп 2017 година
През 2017 година ви привлича всичко странно и нетрадиционно. Изпаднете ли в беда, когато усетите липса на обич, сте склонни да се отдадете на траен порок, като алкохол или дори наркотици. Ако овладеете своята импулсивност в първата половина на годината, ще се справите с всички предизвикателства, които ви поднася животът в личен и професионален план. Иначе проблемите са сякаш непреодолими и ще ви превърнат в пасивен наблюдател на важни за вас ситуации. През цялата година и особено през втората й половина се стремите към спокоен живот, който отговаря на мечтите ви. Обградени сте от хора, на които вярвате и разчитате, но не се лишавайте от доза мнителност, за да избегнете „добронамерени“ приятели, целящи да ви навредят. В средата на годината сте готови да воювате със себе си заради свойствения ви инат и отказа да се вслушате в гласа на своята интуиция. Уверявам ви, че подобно поведение ще ви донесе само неприятности. Ако надмогнете своите предразсъдъци, които ви пречат да се освободите от капана на условностите, животът ви ще тече по-леко. Състрадателността е част от вашия характер, но през тази година, слава Богу, е потисната. Не проявявайте ината си, когато създавате нови приятелства и партньорства, без значение дали са свързани с вашия личен или професионален живот, защото рискувате и да тегнат над дните ви и през следващите девет години. Вашата меркантилност няма да намалее, но се постарайте да не взимате това, което не ви се полага, за да избегнете негативните кармични отношения с хората, които съзнателно или случайно сте ощетили, както и сблъсъка със закона. Не прекалявате с егоизма си. Склонни сте да използвате хората, но вие да не давате нищо от себе си. Не пилейте отличните възможности за създаване на задгранични делови партньорства. Трудните ви месеци са април и август. Успехите са с вас през януари, февруари, март, май, юли, септември, октомври, ноември. Не проявявайте безпричинна щедрост през март и декември. Не рискувайте инатливо, за да не ви следват горчивите спомени и през 2018 година.

РАБОТА: През цялата 2017 година кипите от енергия. Насочете я в правилната посока, за да ви е полезна в професионално отношение. Ще имате работа, също и допълнителна, а за всички вас, които имате намерение да създавате нови делови партньорства или да се включвате в съдружие, Съдбата обещава успех. При желание да подпишете договори с нови партньори най-напред проверете тяхната финансова стабилност, а едва след това провеждайте разговорите. Не отстъпвайте в своя вреда, ако искат да наложат мнението си и да ви принудят да инвестирате повече от това, което сте преценили, защото ще навредите на финансовата ви стабилност. Задграничните си партньори сте длъжни да опознаете, преди да се включите в общ бизнес. Разширете бизнеса си, но само ако не рискувате. Не бъдете разточително щедри или пък стиснато пестеливи, за да избегнете финансовите затруднения и омразата на хората, които мислят, че сте използвачи, и странят от вас. Трудните ви месеци са април и август. Пътувайте през цялата година, а делово задължително през януари и септември. Не пропускайте да се съобразите с ретроградното движение на Меркурий и да избягвате инвестициите и промените в неговите отрязъци от време.

ЗДРАВЕ: И през 2017 година сте готови да работите без почивка за сметка на физическото си състояние. Натовареността ви с много работа, за да осъществите мечтите си, несъобразяването с изискването да сте умерени във всичко и да не пропускате почивката ще ви лишат от свободно време и най-вече от достатъчно сън. Определете си дни за възстановяване, спорт и почивка, защото рискувате да навредите на здравето си. Застрашени сте от травми по невнимание и заради неудобните, но високи модерни обувки, на които сте се качили. Болка да е, но да правите впечатление, не е добър избор за вас. Забравете алкохола, силните лекарствени средства без лекарско предписание и опиатите. Бъдете грижовни към себе си, когато Луната е във вашия знак.

Критични периоди - Луната е в Риби:
2-4 и 29-31 януари; 26-28 февруари; 25-27 март;
21-24 април; 19-21 май; 15-17 юни;
12-14 юли; 8-11 август; 5-7 септември;
2-4 и 29-31 октомври; 26-28 ноември; 23-26 декември.

НАСТЪПВАЩАТА 2017-а Е ГОДИНА НА СЛЪНЦЕТО, ПОДВЛАСТНА НА ВИБРАЦИЯ 1 - Слънцето, живителният светлик, дарен ни от Създателя, за да съхранява живота на нашата планета, формира характера на човека. Слънцето преминава на точно определени интервали от време през дванадесетте зодиакални съзвездия и създава характера на всеки човек в неговата цялост, кариерата, творческите заложби, междуличностните отношения при проекцията му в зодиакалните знаци. Вибрацията, управлявана от Слънцето, е 1 - на Светлината, на новото, което нахълтва в живота ни, на успешните начинания, на откритията и новаторския подход.

Всички, поставили си за цел да градят кариера, трябва да знаят, че ако спазят изискванията на Съдбовните си заложби, ще напредват бързо в професионалното поприще. Най-добре ще се чувстват родените в Лъв, Овен, Стрелец и хората, които имат асцедент или Луна в тези знаци. Предстои мощен възход във всички сфери на науката и културата. Опознай и позволи да бъдеш опознат и разбран, това ни съветва Слънцето, за да издигнем нашия авторитет и самочувствие и да заслужим достойното си кътче в ЕС, където все още българският език и култура не са намерили своето значимо място.

През 2017 година сме орисани да създадем нови отношения с полезни нам хора или с такива, които могат да ни обогатят с нови знания и да ни помогнат да осъзнаем новата посока, водеща ни към нови възможности за себеизява. Време е в годината на Слънцето, което ще властва с още по-голяма сила във всеки знак, преминавайки през неговия календарен сектор, без колебание да предприемем решителни действия за нашето интелектуално и духовно развитие, да разгорим пламъка на чувствата си, ако сме семейни или ако търсим нашата половинка и да намерим своето място в обществото, ако все още се лутаме и го търсим.

Нещастният брак е по-добре да приключи и всеки да търси новото си щастие, вместо да се губят години в семейна агония, само и само да не се дели семейното имущество или хората да не злословят.

Ето какво ще донесе новата 2017 година на България:
След агресивната и смъртоносна година на Марс и вибрация 9, от която дълго ще мием спомените за пролятата кръв, през 2017 година ще обърнем нова страница в нашия личен живот и в живота на човечеството. Какво ще напишем на нея - дали възраждане, хармония, любов, светлина, възход или агресия, злост, изпепеляване и унищожение, зависи само от нас, хората. Ще се впуснем в нови запознанства с надеждата най-сетне да попаднем сред хора, които ни ценят и уважават. Разумът, но и интуицията ще бъдат наш съветник. Не бива да се колебаем да прекратяваме отношения, които ни налагат, но знаем, че са в наша вреда, а в по-голям мащаб и във вреда на България. Слънцето помага на властимащите да преценят без привързаност и емоция дали не е време да преосмислят междудържавни отношения, които ни носят вреда и рушат авторитета ни, и да създадат нови в полза на добруването на нашия народ.

Въпреки привързаността, заложена ни от вибрация 1 през тази година, Слънцето, осветяващо ярко пътя ни, ще ни помогне да се концентрираме, да бъдем практични, да се радваме на широко поле за изява, да говорим омайно. Много ще излязат от черупката си и ще намерят своето място, ако не са го сторили досега заради страховете си от агресията около тях, принудила ги да се примирят с посредствен живот, само и само да съхранят себе си и близките си.

Мнозина, привързани към неподходяща професия или живеещи в неуютен дом и семейство, ще усетят радостта от личната си свобода и ще се устремят към своето по-добро бъдеще. Би било добре да внимават да не се обграждат с неподходящи приятели и партньори, за да не се налага да губят време в мисли как да прекратят отношенията си и да отдалечат тези хора от себе си. От нас зависи да претворим в градивна енергията, с която ни зарежда Слънцето, и да избягваме провалите, към които ни тласкат лицемерни приятели.

Основата на нашето добро бъдеще в личен и професионален план трябва да бъде положена през тази година. Търпението е наш приятел, а импулсивността - наш враг. Не бива егоистично да пренебрегваме работата в екип, за да бъде възходът ни още по-впечатляващ. Време е да се научим да разпознаваме недобронамерените хора.

През 2017 година Слънцето ще превъзбужда мислите на иманярите с мечти за злато. Заслепени от алчност, безразлични към законите и осигурили си платено спокойствие, те ще ровят, ровят... Ще бъдем свидетели на безогледно унищожаване на исторически находки по българските земи.

Злобата и омразата, която властваше между хората през Цялата 2016 година, не подмина България и се изроди в мъст. Мъст към случайни хора, мъст към обществото, мъст дори към самите себе си с катастрофи с много загинали заради егоцентризма и плиткоумието на хора с лабилна психика, убийства и грабежи на битово ниво, довели до смъртта на възрастни и беззащитни хора, през 2017 година ще получи своята кармична разплата. Жертвите и причинителите на тяхното страдание и смърт ще разплащат създадената негативна карма. Ще приключат не малка част от водените години наред дела за изнасилвания и убийства, като ще се окаже, че част от задържаните виновни са всъщност изкупителни жертви. Когато бъдат пуснати на свобода след много съсипани години живот и с право изпълнени с желание за мъст към онези, които са им го причинили, Съдбата няма да им попречи да го сторят.

През годината на Слънцето няма да избегнем валежи, наводнения и природни бедствия, за които трябва да сме се подготвили още от края на 2016 година. Ако причината за бедствията е за пореден път нашата лична безотговорност, няма да е почтено да виним правителството, то не може да огрее навсякъде. По селата и малките населени места хората да си припомнят как се вика неволята и с безвъзмезден доброволен труд да почистват затлачените речни корита.

За разлика от годината на праволинейния войнстващ Марс през цялата 2017-а Слънцето властва с различна сила от всеки зодиакален знак, затова нашето правителство ще бъде изправено пред неочакваната необходимост да блокира разнообразни и сякаш несвързани един с друг опити да бъде дестабилизирана държавата. Причината е в нежеланието на политиците ни да повярват, че може да се стигне до сериозни сблъсъци и физическо насилие, но този път, за съжаление, по-често с летален изход. За кой ли път ще има политици, готови да запазят облагите си, като имитират действие, но... няма да останат ненаказани.

Политическата 2017 година е основата за следващите девет години за България. От управляващите зависи дали държавата ни ще преминава през несигурността на спадове и възходи или ще постигне стабилност, която да й позволи бърз икономически растеж.

Политическата 2017, подвластна на Слънцето, ни казва нещо изключително важно - от начина на управление на България зависи дали статуквото на управлението, самостоятелно или в коалиция, има шанс да се запази в следващите, след настоящия, още два парламентарни периода - 10 години. Ето това е сериозно предизвикателство.

ВАЖНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ ЗА 2017 ГОДИНА - РЕТРОГРАДНИТЕ ПЛАНЕТИ ПРЕЗ 2017 ГОДИНА
МЕРКУРИЙ е ретрограден в Козирог в периода 01.01. - 08.01.2017 г.

Сякаш от нищото, дори и при оптимистите се засилва песимизмът и черногледството. Ако допуснем да виждаме само лошото в живота и негативните черти На хората, ще се сблъскаме с отчуждението на околните и трудно ще си върнем тяхното доверие в обозримо бъдеще. По-лабилните ще изпаднат в депресия и ще потърсят начин за бягство от реалността.

МЕРКУРИЙ е ретрограден в Телец в периода 10.04. - 04.05.2017 г.
Ще се срещаме ежедневно с изявени материалисти, за които не съществуват други житейски ценности. Независимо от желанието им да живеят красиво и хармонично, тези хора са изпълнени с недоверие и нежелание да повярват в нечия искреност, затова и са нещастни, въпреки че не го признават и прикриват този факт зад маската На надменност, дори преминаваща в агресия и фалшиво самочувствие.

МЕРКУРИЙ е ретрограден в Дева в периода 13.08. - 05.09.2017 г.
Засилва до маниакалност перфекционизма във всяко отношение. Липсата му ще води до ярост, лични и професионални провали заради неконтролируемия изблик на агресивна емоция. Най-силно повлияни са родените в Дева, Козирог, Телец и Рак. Семейните или ще се примирят и дори е цената на доза самоунижение ще стабилизират проблемния си брак, или ще се решат на раздяла заради отказа им да бъдат в подчинение на половинката си, родена в един от тези знаци, или заради опитите й да наложи ред, който отхвърляте.

МЕРКУРИЙ е ретрограден в Стрелец в периода 03.12. - 23.12.2017 г.
У мнозина ще се изяви стремежът да намерят своето място под слънцето. В минали прераждания са се захващали с многонеща наведнъж, но нищо не са довеждали докрай. Настъпил е моментът разпиляността им да се концентрира в намерение и цел с помощта на хората, сред които живеят. Осъзнаването на смисъла на такава промяна ще доведе и до промяна в живота на тези хора. Неосъзнаването ще се изрази в добри намерения и силни думи без покритие.

ВЕНЕРА е ретроградна в Овен в периода 04.03. - 15.04.2017 г.
Намръщено, с недоверие и пренебрежение гледаме на всички около себе си и най-вече на партньорите си само защото някога някой ни е измамил и сме си внушили, че това ще се повтаря до края на дните ни. Семейното разбирателство е в криза. Отказваме правото на лично мнение на половинката си.

ЮПИТЕР е ретрограден във Везни в периода 06.02. - 10.06.2017 г.
Време е всички, за които критикарството е душевен наркотик и все търсят вината за провалите си в някой друг, да осъзнаят заобикалящата ги действителност. Не бъдете абсурдно взискателни към партньорите си, защото рискувате раздяла и развод.

САТУРН е ретрограден в Стрелец в периода 06.04. - 16.08.2017 г.
Продължителен период, в който сме длъжни да проявяваме търпение и толерантност, да признаваме чуждите знания, дори и ако са повече от нашите. Хората с малко знания неистово ще спорят, за да налагат правотата на своите виждания. Не ги притеснява опасността да попадат в такива конфликтни ситуации, от които трудно ще се измъкнат без уязвено его и подигран авторитет. Задачата им е да се научат да приемат по-знаещите от тях - трудна, дори непосилна задача при по-ниско образованите хора, които винаги всичко знаят и разбират, даже и да са абсолютно некомпетентни. Ако бъдат допуснати незнайно как до властови постове, катастрофата е неизбежна.

УРАН е ретрограден в Овен в периода 03.08. - 31.12.2017 г.
Дори и в инертните хора ще проблесне искрата на несъгласието, че светът може да живее в застой и делникът ни да бъде скучен. Засилен е стремежът да накараме околните да се заемат с изучаване на новото и неизвестното без страх и притеснения. Не бива да прекаляваме в битките си за надмощие, за да не се окажем победители, но губещи.

НЕПТУН е ретрограден в Риби в периода 16.06. - 23.11.2017 г.
Всички ние ще се наложи да преосмислим начина си на живот, дори и чрез повече мигове на самота и самоанализ. Време е за пореден път да осъзнаем и изчистим сериозните си кармични грешки от минали прераждания или натрупаните в този живот. Подсъзнанието ще ни каже как да го направим.

ПЛУТОН е ретрограден в Козирог в периода 21.04. - 29.09.2017 г.
Тази ретроградност предупреждава преди всичко подрастващите и младите поколения, че имат прераждане, в което са изоставяли близките и любимите си. В настоящия си живот мнозина ще бъдат многократно изоставяни, за да разберат смисъла на коректните и човешки отношения, на любовта, брака и отговорностите към децата, както повелява и годината на Слънцето. Раздялата с любими хора или близки приятели е начин да бъде изчистена, уравновесена и неутрализирана общата ви карма.

ХИРОН е ретрограден в Риби в периода 01.07. - 03.12.2017 г.
Хирон със своята ретроградност в Риби, съвпадаща в част от времето и с ретроградния Нептун в Риби, пречи на лекомислените действия и стремежа ни да работим в своя полза, но във вреда на околните. Лесните начини за печелене на пари, желанието за бягство от големите отговорности или опитите чрез хора на власт да се получат незаслужени блага ще бъдат светкавично наказвани.

ХОРОСКОП ЯНУАРИ 2017
Подаръкът изненада на януари са трудности заради нерешени проблеми и отложени задължения от отминалата година. Онези, които са определили за начало на начинанията първия ден на месеца, съветвам да изчакат до 8 януари, когато Меркурий преминава от ретроградното в директното си движение. Тези осем дни може да се окажат непреодолим препъни камък и за следващите месеци, така че бъдете отговорни към себе си и към околните. За хората без самочувствие и вяра в собствените възможности месецът ще донесе Съдбовно наказание, което може да продължи през цялата година. Запознанства, които няма как да избегнем, може да ни създадат сериозни проблеми заради интриги или опити да ни използват. Не бързайте да се доверявате. Трудностите са предизвикателство, което ще преодоляваме с неподозирана лекота, стига да сме дейни, а не наблюдатели на живота. Няма да липсват разочарования от обвързване с неподходящи делови или интимни партньори заради грешна оценка на хората, които допускаме до себе си. Необмислените думи се помнят и през януари ще са за пореден път причина за конфликт и мълниеносно приключване на дипломатически и междуличностни отношения. Парадоксално, но родните политици не винаги ще бъдат в час с международните и най-вече с европейските изисквания. Годината налага на всички наши сънародници, които живеят и работят зад граница, задължително да узаконят престоя си. Сега е моментът. Задълбочаването в детайлите, словесни и документални, е задължително, защото провалът, дори на държавно ниво, може да дебне зад някоя не на място поставена запетайка. Мнозина ще предпочетат да се жалят от Злата си Съдба, вместо да я управляват. Сами ще си заслужат орисията. Трудностите може да са причина при хората с нестабилна психика или изпадналите в отчаяние да посегнат на живота си. Още от януари сме заплашени от наводнения.
ХОРОСКОП ФЕВРУАРИ 2017
Февруари ни поднася възможност за промени, които ни се струваха невъзможни през изминалата година. Сега е времето да направим крачката към тях, но не импулсивно, а след доброто им обмисляне. Не бива да се поддаваме на увещания за инвестиции, които, привидно доходоносни, са измамни, но ние, самоуверени и доверчиви, може да решим, че няма как да бъдем измамени. Предпазливостта до мнителност е задължителна в делово отношение. Пътуванията и зад граница ни носят полза, а ако са свързани с делови отношения, не бива да ги отказваме. Мнозина ще изявяват недостатъци, които дразнят околните - променливост в решенията и чувствата, и могат да предизвикат краха на отношения - делови и лични. Хората, родени в земните знаци, ще проявяват нетърпимост до агресия към критика, дори и когато им носи полза. През месеца изреченото ще бъде възприемано повратно, тъй че или думите трябва да са прецизно обмислени без моментни импровизации, или да се премълчава. През целия месец ще ни бъде трудно да прикриваме истинските си чувства, най-вече негативните. Ласкателството с цел вреда на всеки от нас и на България ще е обичаен похват. Политиците ни да не подписват международни спогодби, свързани в инвестиции в България, ако не са уверени, че по-голямата част от печалбата ще остане у нас и няма да бъде изнесена зад граница. Месецът е особено подходящ за създаване на нови отношения с държави, които до този момент са били резервирани спрямо България. В междудържавните разговори са задължителни тактът и дипломатичното отношение. Ще спечелим, ако избягваме безпричинните оплаквания. В никакъв случай не бива да показваме безпомощност, лична или на държавно ниво, която ще ни постави в нечия зависимост. Трябва да бъдем подготвени за наводнения из цялата страна, както и за проблеми с чистотата на водоизточниците. Ще патим повече, ако си внушаваме, че сме по-силни от природата.
ХОРОСКОП МАРТ 2017
Март е месец, позволяващ ни да завършим градежа и да стабилизираме постигнатото през първите два месеца на годината, а и от изминалата година. През целия месец живеем привидно спокойно, в хармония с хората от обкръжението си, но ще сме подвластни и на немалко конфликти заради неизяснени отношения, водещи до препирни с колеги, приятели, близки. Деловите ни отношения, свързани със съдружие и инвестиции, са подложени на изпитание. Най-добре ще се чувстват хората със свой бизнес, ако са съумели да подберат добре екипа си. Съветвам нашите политици да действат с разума си и да бъдат умерено дейни, но много коректни и да не се стремят към лично облагодетелстване, към каквото ги изкушава март. Е, знам, че искам невъзможното! Служителите на реда трябва да бъдат подготвени за нови междуетнически вражди, особено във втората половина на месеца, причинени от засилена агресия, провокирана от думи и действия, заради навлизането на Слънцето в Овен на 20 март. За мнозина, особено сред родените в огнените знаци, ще бъде непосилно трудно да приемат критика и откази, а когато им противоречат, бързо ще изпадат в яростен гняв, до нападателност и физическа саморазправа, до степен на агресия и убийства на случайни хора. Това състояние ще е обичайно при хора с лабилна психика. С настъпването пролетта идва времето за наводнения, които може да се окажат проблем и в райони, непострадали от водната стихия в предходните години, но и за вече препатилите. Уви, Нептун все още е и Риби. Заради започналото пролетно снеготопене са възможни чревни инфекции, водещи до епидемии.

Месец април ни подтиква към задълбоченост в мислите и готовност да анализираме допусканите грешки. Разумът, а не само емоцията ни води към поставените цели. Интуицията също е в помощ дори и на хора, убедени, че са лишени от нея. След 10 април се налага да намалим темпото на работа заради факта, че Меркурий навлиза в своето ретроградно движение и дарява успех само когато завършваме започнатото, без изкушения за начинания. Иначе обещава провал, водещ до Финансови загуби. Предупреждавам нашите политици, че в желанието си да блеснат може да говорят повече, отколкото действат, дори и с риск да сринат авторитета на държавата или на своята партия. Грешните действия през месеца водят в личен план към битие в самота, а за държавата - живот в изолация и предупреждение за икономически санкции от ЕС. През този месец отново съществува предпоставка за появата на носталгия по недалечното ни минало. Уви, ще се намерят хора, различни от дежурните „виновни“, които за пореден ще се опитат да променят пътя на България, убедени, че колелото на историята може да тръгне в обратна посока, но и защото разрухата ги изпълва с радост от живота. Не са изключени провокирани и платени обществени размирици само защото някой е решил отново да насъсква младите хора и да промива мозъците на възрастните с обещания за минало невъзвратимо. Такива опити са обречени на провал, ако са във времето на обратното движение на Меркурий. Не е изключено да отчетем поредното нашествие на секти на територията на България. Непреодолими предразсъдъци ще са причина за агресия, физическа разправа, убийства. Някои от родните политици може да станат част от историята, ако се осланят на минали успехи или провали, за да градят оправданията си за случващото се в момента.

През май, особено след 4-и, когато Меркурий вече е в своето директно движение и ни освобождава от наложените ограничения, ще мислим преди всичко за пари, приходи, печалби лично за нас, но и за държавата. Сега е моментът за подписване на изгодни инвестиционни договори за България... стига подписващите да не са решили да следват пътя на личното си добруване. Какво пък, за някои и това е основна житейска цел, но докопали се до властта и опитвайки да оближат не само лъжицата, а и да стигнат до дъното на кацата с мед нека да са наясно, че законът може да е подкупно милостив към тях, но Съдбовните бариери ще се стоварят светкавично и болезнено в годината на Слънцето до състояние на нелечима травма. Предупреждението е ясно! Променливите решения и действия носят вреда. Печелим, ако сме целенасочени и дейни. Безгрижието ще тласка някои хора към илюзорни мечтания и бездействие. Мнозина упорито ще търсят начин да си осигурят лесни удобства. В професионално отношение сме склонни да пренебрегваме чуждото мнение, а в личния живот да нараняваме чувствата на близките си. Ако бързо не се извиним, ще влачим последиците през следващите месеци. Безработни, привидни страдалци за това, че не работят, но всъщност видимо доволни, че живеят на помощи, може неочаквано да бъдат лишени от тях. Ето причина за поредния бум на битови кражби и престъпления. Ако политиците ни не преценяват думите си, ако са щедри на обещания, рискуваме да загубим задгранични партньори и усложним междудържавни отношения. Наводненията отново няма да ни подминат, но този път може да са заради проблеми с неподдържаните язовири. В зеленчуците и плодовете се крие предпоставка за алергии.

Емоцията властва над дните ни през този месец както в личен, така и в професионален план. Въпреки годината на Слънцето, на Любовта, на Надеждата ще бъдем потърпевши от прояви на агресия, предимно от хора, които не са намерили или са недоволни от своето място в живота. Съдбата ще нанесе неочакван удар върху онези, които са живели години на кредит, натрупали са задължения и не са ги покрили, убедени, че всички са им длъжни. Разплатата за тях ще започне през този месец, ако не са се подготвили и не са погасили задълженията си преди това. Няма как да разчитат на чудо заради собствената си безотговорност и непочтеност. Безработните имат шанс лесно да намерят работа и да бъдат назначени дори с временни договори, а следващия месец - с постоянни. Желанието за агресия се засилва преди средата на месеца, затова най-важното е да не позволяваме на думите ни да изпреварват мисълта, повлияни от Слънцето в Близнаци. Няма да са малко разделите и разводите, но и сключените бракове. Изявена е податливостта на манипулация и използване. Грешка е да се обвързваме с различни по религия, интелектуално и икономическо развитие държави, които настойчиво искат да помагат на България. Попаднем ли в такъв капан, бързата и сякаш безкористна помощ ще ни осигури бъдещи проблеми и вреда за държавата ни. Категоричният ми съвет е да стоим далеч от незасягащи ни междуличностни и международни конфликти. След средата на месеца се засилва желанието да сме сред нашите близки, семейство, приятели. Ако чувстваме потребност да съхраним свободата си, нека да е без емоционални крайности. По-лесно ще прекъснем или хармонизираме обтегнатите отношения чрез спокоен разговор и тактичност.

През юли постепенно се освобождаваме от властващата емоция, наситила дните ни. За да поставим началото на нашите нови задачи и да осъществим плановете си, съветът ми е да забравим привързаността при взимане на решения, както и да постигнем мечтите си за материално благополучие, но без оглед на средствата. Ако си позволим да пренебрегнем потребностите на другите хора или да им наложим нашите разбирания, за да печелим чрез тях, провалът ни е сигурен. След това трудно ще възстановим предизвиканите от нас самите загуби. В годината на Слънцето при мнозина ще се изявят рязко и неочаквано проблеми, породени от прикривани болезнено потискащи ги в продължение на години комплекси. Дошло е време за избор. Или страхливо се крият от живота в комплексите си, или правят коренен поврат и променят към по-добро живота си, въпреки че се страхуват от този непосилен товар и неясното бъдеще. Надмогнат ли страховете си, а юли им го позволява, животът им скоро ще се превърне в устрем и възход, за какъвто винаги са мечтали. На силните и уверени хора месецът дарява сила. В наша полза е да се предпазваме от прибързани обещания, които след време ще ни потискат душевно и ще ни натоварват материално, ако сме били щедри, за да помогнем, но добротата ни не е била оценена. Месецът е добър за начало на собствен бизнес. Не изключвам правителството да създаде проблем с подписването на спогодби за инвестиции на междудържавно ниво, защото ще се окажем в губеща позиция с дългосрочни последици. През този месец сме длъжни да оправим проблемните отношения в личен и делови план, колкото и да сме горди и с наранено его. Хора, при които усещането за невървеж е засилено, ще предпочитат да се самосъжаляват и депресират, вместо да работят. И отново предупреждение към нашите политици, в случай че са обсебени от желание да бъдем добротворци при разрешаването на чужди конфликти. Месецът не е подходящ за целта. В полза на всички, които работят зад граница на държавна служба или самостоятелно, е да внимават и да не се замесват в отношения във вреда на държавата в която са, за да си спестят съдебното дирене и присъдите.

В най-горещия месец на годината, когато цялата природа сякаш е в летаргия под палещите лъчи на Слънцето, в наша полза е да положим началото на всичко ново до 13 август. След това Меркурий навлиза в своето поредно ретроградно движение и ни налага търпение, умереност, невъзможност да постигаме целите си, дори и да хитруваме в опита си да останем скрити или заобиколим неговото влияние. Ще загубим стабилни позиции, които няма как бързо да възстановим. Мнозина ще са потърпевши от опитите на посредствени хора да заемат тяхното място. Отпорът им трябва да е краен, защото, ако го допуснат, обезверени в собствените си възможности, ще търпят заслужените от тях самите Съдбовни наказания. Ще грешим неведнъж, ако забравим нашите истински приятели и се втурнем към познанства само за да попаднем сред предпочитана от нас среда. След това, разочаровани, дори унизени, ще носим последиците, принудени да се върнем в своята стара, позната среда, където с право ще ни приемат за предатели. Мнозина ще забравят да се възползват през месеца от своята прозорливост. Съветвам хората, обсебени от стремежа да стигнат върха и да видят как целият свят им се възхищава, да се вгледат в себе си и да преценят дали имат знания и качества за такова престижно професионално и лично ниво. Ако го нямат, ще си спечелят нова, още по-болезнена доза подигравки и унижения, които за дълго ще ги тласнат в тъмата на забравата, на депресията и дори на желанието да отнемат живота си. Политиците и заемащите ръководни позиции са длъжни да са готови на компромиси, за да си спестят проблеми със своите избиратели, въпреки че може да са в отпуск. Желанието да блестим на международната арена може да се окаже примамка и капан, за да се доберат до полезни знания и информация за държавата ни и да ни поставят на колене само защото някой си е позволил изказвания, без да има представа за верността на дочутото или защото се е доверил на интернет и разпространява невярна информация. Ще спечелим, ако отхвърлим рутинните си задачи, защото до края на месеца Меркурий е ретрограден. И отново предупреждение - горещите дни не ни спасяват от природни бедствия и наводнения.

Меркурий е ретрограден до 5 септември и все още не ни позволява успех в начинанията и инвестициите. След тази дата е време за новостите, които сме планирали, както и при желание да разчистим и приключим с тежащите ни приятелства и партньорства. Не се впускайте устремно в запознанства, за да не се окажете подведени от ласкатели, които целят да се сближат с вас и да ви използват. Заради властващото Слънце в Дева през първата половина на месеца е в наша полза да преценим правилно хората, които допускаме до себе си, за да избегнем обвързване с неподходящите, дори и да са ни приятни при първа среща. Ще искаме да сме перфектни във всичко, което правим, но няма да липсва дозата материализъм в нашите усилия. Нищо лошо, ако не е в нечия вреда. По-добре е да се задоволим с това, което имаме, да благодарим, че го имаме, за да си осигурим повече след време. Мнозина ще се чувстват като ранени зверове в клетка, агресивни и отмъстителни, ако не сбъднат мечтите си и не се домогнат до лелеяните блага. Алчността е неимоверно засилена. Ще чуваме да говорят за пари и придобивки дори и хора нематериалисти. Податливостта на корупция е засилена на всяко ниво в държавата. В Народното събрание съществува предпоставка да бъде направен опит да се гласуват закони, които са в противоречие с добруването на народа ни, а реакцията на обществото няма да закъснее. Бързите успехи през месеца влачат след себе си неочаквани провали.. При разговори на междудържавно ниво не изключвам опит за принуда за приемане на неизгодни за България условия в подготвяни договори. Опасността от наводнения заради есенните валежи не е за пренебрегване.

Плановете ни вървят към объркване през този месец. Трудностите ще ни следват от първия ден на октомври, но няма повод за отчаяние. Те ни помагат да се огледаме и да преценим дали не сме се отклонили от правилната посока. Въпреки че начинанията ще бъдат осъществени трудно, а някои дори ще се провалят, не бива да изпадаме в ступор. Отдадени на рутината и натрупания опит, месецът ни позволява да завършим всички изоставащи задачи. Мнозина ще изживеят тежко такъв застой и провал на плановете си. За някои хора парите ще се превърнат във фикция, чрез която се надяват да се сдобият с луксозен живот. Уви, парите ще се разминат с мечтите им, а те ще се изпълнят с омраза към всички заради неосъществените си илюзии за богатство. Този е най-краткият път към нелечимата болест. Мнозина, явно и тайно, ще се изкушават да вредят, унищожават, съсипват само заради удоволствието в момента на разрухата. Всички хора, различни от общоприетия калъп, ще се чувстват отхвърлени. Даже при желание ще им бъде изключително трудно да се приспособят и да живеят в хармония с обществото. Съветът ми към тях е да не се предават, да не бягат от живота, да не изневеряват на себе си, защото не случайно са се родили такива, каквито са. В желанието си да съхранят добрите междусъседски отношения и тези с държавите от ЕС, нашите управници не бива да са податливи на влияние и да приемат за чиста монета обещания, които може да са във вреда на държавата. Месецът ще наложи промяна в отношенията между парламентарно представените партии. Опитът за външна намеса в живота на България трябва на всяка цена да бъде спрян. Сега е моментът за извоюваме нов, по-висок авторитет и по-голяма тежест на държавата ни пред света. Отново предупреждавам да се подготвим за наводнения в необезопасените райони.

Промени, неочаквани случки, пътувания, съчетани с желанието ни да сме спокойни и стабилни на всички нива и да посрещнем удовлетворени новата година, ето такъв ще е предпоследният месец на годината. Дали ще успеем, зависи само от нас. И понеже промените ще ни заливат като лавина, разумно е да потиснем своята импулсивност и душевното си съпротивление да сме хора на реда, да се подчиняваме на законите и на правилата. Всеки, който реши, че за него правила и закони не важат, е на крачка от провала, от личния и професионалния срив. Достигнатата позиция все още не е стабилна. Сега е моментът, в който трезво можем да променим изцяло или само да обогатим средата си или да променим изцяло местожителството си, дори в друг град, а защо не зад граница. Незначителни хора ще избиват комплексите си, като доказват на околните и обществото колко са велики. Ясно е, че няма да получат лелеяното богатство и обществено признание, а и ще бъдат наказани не само от хората от тяхното обкръжение, разочаровани и гневни от непочтените им действия, а и от Съдбата. Мислете и контролирайте първичните си пориви, защото кармични врагове ще ви следват дълги години и ще ви мъстят заради унижението, на което са били подложени от вас. Привидно ненужни ни детайли, които не ни интересуват, са от значение за бъдещите ни планове. Неимоверно се засилва кариеризмът. Месец ноември не е време да се предприемат  промени в държавата и в международните ни отношения.
Месец декември е спокоен, усмихнат, изпълнен с доволство и хармония за всички, работили усърдно, съобразявали се с предупрежденията в делови и личен план през цялата година. На другите, възвеличили своето его с алчност, непочтеност и инертност, очакващи рога на изобилието да се изсипе върху тях и обществото да ги величае, нищо че е незаслужено, декември ще покаже своето тъжно, на моменти озлобено лице и с иронична усмивка ще им каже, че Съдбата не им е длъж-на. От 3 до 23 декември Меркурий е в своето ретроградно движение и отново ни забранява инвестиции, подписване на договори, но не и усилна работа, за да завършим започнатите задачи. За своята проявена щедрост мнозина очакват отплата и ще бъдат разочаровани, дори ще мразят, ако не я получат. Най-доброто, което можем да сторим, е да сме щедри само когато помощта ни е поискана и знаем, че ще бъдем оценени, вместо да страдаме тихо и да ни боли, че сме се раздали, но сме били пренебрегнати и с наранено достойнство. През месеца натрапчиво ще се изявят посредствени, но изтъкани от самочувствие хора, насадено им в ранните детски години, които се самовеличаят, и ще унижават знаещите, Декември ще покаже кой какво място заслужава в живота. Устремът ни към ново професионално израстване може и да не ни донесе очакваното удовлетворение в края на годината, Във втората половина на месеца ще бъдем принудени да защитаваме себе си. Щастливите в брака се радват на прекрасен месец. Новогодишен подарък за нещастни партньори е раздяла и дори светкавично завеждане на бракоразводно дело. Правителството има шанс да се освободи от ненужно и наложено ни задгранично подчинение, за кой ли път през отминаващата 2017 година. Пазете се от бури и наводнения. Обезопасете домовете си, за да посрещнем спокойни новата 2018 година - годината на Луната.

0 коментара:

Публикуване на коментар